14 oktober 2020

Annleggsmaskinene vil innta Vabua

Plan og bygg har ferdigbehandlet klagene på vedtaket om reguleringsplanen for Lund Torv. I brevet til Fylkesmannen står det litt om Vabua som man bør merke seg.

Sitat: «Detaljert utforming av akebakke og motfylling er ikke avklart, men det er en forutsetning at utformingen gjøres slik at akebakken ikke flates ut for mye i bunnen og at den beholder ulike grader av bratthet.» Videre står det: «For vedlikehold vil det være en fordel å slake ut bakken noe fra dagens stigning på 1:3,3. Utomhusnormalen viser 1:4 som maks stigning på arealer som skal klippes jevnlig.» Dette er i beste fall en dårlig unnskyldning. Så vidt jeg har kunnet se har man aldri hatt problemer med å klippe gresset der på sommeren. Og en reduksjon fra 1:3,3 til 1.4 er mye.

Men det åpnes for ytterligere modifikasjoner av Vabua. Hør her: «Detaljert løsning på utforming av motfylling, akebakke og overvannshåndtering i Vabua må altså gjøres i en detaljert utomhusplan, der en må jobbe med terrengforming, geoteknikk og overvann i en og samme prosess.»

Men det er mer – og dette er selve rosinen i pølsa. «På grunn av grunnforhold er det i planen foreslått å etablere ei motfylling i bakken i Vabua for å sikre løsne- og utløpsområdene. Den er ikke endelig prosjektert. Dette må gjøres før den skal etableres, i forbindelse med byggeprosjektene som utløser behovet for motfylling.»

Da har vi det svart på hvitt. Anleggsmaskinene vil innta Vabua og omforme den slik at den skal tåle presset fra byggeprosjektene opp langs Østerveien. Dette er enten underkommunisert eller ny kunnskap har kommet for en dag i løpet av de siste månedene. Og det underlige er jo at man er villig til å løpe den risikoen det er å bygge så massivt i et område som åpenbart er så ustabilt at man ser seg nødt til slike tiltak.

Jeg håper Fylkesmannen biter seg merke i dette – under emneknaggen #manglende_konsekvensvurderinger.

Ingen kommentarer:

Sider