07 januar 2021

Lund Torv, Elevineparken og Vabua: Hvilket skredkart er riktig?

 

Det har vært et møte i dag 07.01.2021 med Plan og Bygg - samt formannskap og By og Stedsutviklingsutvalget i Kristiansand Kommune. Foranledningen er selvsagt kvikkleireforekomster i Kristiansand Kommune

I den forbindelse er det referert til et kart der det er trukket en rød linje rundt løsneområdet og en blå linje rundt utløpsområdet. (Figur 1) Dette kartet er hentet fra Multiconsult sin rapport om grunnforholdene på Lund Torv. Der vil man og se (en liten rød ring) markert alle steder der Multiconsult har testet og registret sprøbruddsmateriale/kvikkleire. Merk at et av de punktene er langt inne i Elevineparken - og dermed utenfor den blå ringen som i dette kartet er definert som utløpsområdet.

Imidlertid er dette punktet innenfor utløpsområdet som er markert i NVE sitt kart på skrednett.no (Figur 2)  I dette kartet er over halvparten av Elevineparken definert som endel av utløpsområdet. 

Vi bør og merke oss at både løsneområdet og utløpsområdet i NVE sitt kart (Figur 2) er betydelig mye større enn området som er markert i Figur 1.

Det er og litt rart at det kun er opp langs Østerveien at man skal etablere byggetiltak i Kategori 4. Studentboliger i Elevineparken er vel og Kategori 4 - byggetiltak?  Det kan med andre ord virke som man skal bygge den høyeste studentblokka rett oppå bekreftet kvikkleierforekomst i bunnen av Marviksbakken. I alle fall om det er kartet i Figur 2 som er det riktige. 

Vi har sendt en henvendelse til NVE - med spørsmål om hvilket kart som er riktig.



Figur 1 : Kart hentet fra Multiconsult sin rapport

Figur 2: Kartutsnitt fra skrednett.no

Ingen kommentarer:

Sider